2 Ocak 2012 Pazartesi

ŞALGAM

*Vitamin açısından zengin olduğu için hastalıklara yönelik koruma sağlar.
*Zindelik verir.
*Taş ve kum döktürür.
*Kanseri önler.
*Bronşları boşaltır.
*İdrar söktürücüdür.
*İştah açıcı özelliği şalgam yararlarındandır.
*Stres gidericidir.
*Boğaz iltihabı için yararlıdır.
*Bağırsakları çalıştırıcı etkisiyle kabızlığı önler.
*Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği şalgamın yararları arasındadır.
*Mide ağrıları için yararlıdır.
*Bağışıklığı güçlendirir.
*Gripe karşı korunma sağlar.
*Çinli bilim adamları şalgamın SARS hastalığına yönelik direnç oluşturduğunu belirtiyorlar.
*Vücudu toksinlerden temizleyici etkisi bir diğer şalgam faydası olarak belirtilebilir.
*Şeker hastalarına doktorlar tarafından özellikle öneriliyor.

Tabi bir de şalgam suyu var:

*Şalgamın mayalanması sırasında içindeki kolesterol ve şeker sıfırlanır.
*A vitamini, B grubu vitaminler, C vitamini, magnezyum ve potasyum gibi mineraller içerir.
*Şalgam suyu alırken cam şişede olanlar tercih edilmeli.

Şalgamın Besin Değeri: 100 gr. taze şalgamın içerdiği önemli besin değerleri şunlardır: 23 kalori; 0,8 gr. protein; 4,9 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; 0.9 gr. lif: 24 mgr. fosfor; 35 mgr. kalsiyum; 0,4 mgr. demir; 34 mgr. sodyum; 188 mgr. potasyum: 20 mgr. magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,05 mgr. B2 vitamini; 0,3 mgr. B3 vitamini ve 22 mgr. C vitamini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder