15 Ekim 2010 Cuma

Kaktüs Yetiştiriciliği

Minik saksılardaki kaktüsler artık hem hediye olarak hem de güzel bir hobi için ideal bitkiler. Şirin  görünüşleri ve bakım kolaylığı bu süs kaktüslerinin popülerliğini daha da arttırıyor. Kaktüs bitkisinin yaklaşık 5000 çeşidi var ve bunlardan 600 tanesi süs kaktüsü olarak saksılarda yetiştirilebiliyor.
Avrupa ülkelerinde girişimciler için popüler iş fikirleri arasında yer alan kaktüs yetiştiriciliği ülkemizde henüz uygulanmıyor ancak yerli üretim kaktüsler piyasada büyük ilgi görebilir.
Kaktüs yetiştirmek çok kolay değil, toprağı kurumadan su vermemek, kireç oranı düşük su ile sulamak, bulunduğu ortamın nem oranının %50 – 60  arasında olmasını sağlamak dikkat edilmesi gerekenler arasında. Gelişme döneminde sıcağı çok seven bu bitkiler kışın  6-10 derece arasında sıcaklığa ihtiyaç duyar. Kaktüslerin en verimli şekilde çiçeklenebilmeleri için kışın su verilmeden aydınlık ve serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Tohumla, çelikle, aşıyla ve yavru ayırma yöntemleriyle üretim yapılması mümkündür.
Üretim ve ulaştırma maliyetlerini uygun tuttuğunuzda ürettiğiniz kaktüslerle ithal olanlarla kolayca rekabet edebilir, marketler, dekorasyon mağazaları ve hediyelik eşya satan mağazalara satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder