5 Ekim 2015 Pazartesi

Her şey bu kutuyla başladı





Bir bardak yavan süt tozundan süt, bir parça sarı Amerikan peyniri, bu kadar ucuza sattılar bizi.. 
Önce köy enstitülerini kapatarak başladılar işe, şimdi komşu ülkelerin askerinden fazla imam ordumuz var biliyor musunuz? Sonra fabrikaları kapattılar birer birer.
Şimdi helikopter yapacağız diye övünenler 50 yıl önce uçak yapıp sattığımızı biliyor mu acaba!
Yazacak ne çok şey var aslında; o günkülerin akıbeti nasıl olduysa, bu günkülerin akıbeti bin beter olacak, elbet olacak!..

3 yorum:

  1. Demokrasi ile yönetildiği söylenen fakat bizi adım adım monarşik düzene götürenler değil miydi , kar etmiyor diye ülkenin fabrikalarını kapatan , parsel parsel vatan toprağını satan , İsrail ' e sözüm ona posta koyup ülkede hiç bir ambargo uygulamayan , ülke bütçesine trafik cezalarını dahil eden. Bunlar değil biz bin beter oluyoruz da yalakaları çok olduğu için seçimlerde ağızlarının payını da veremiyoruz. Velhasıl mirim demir tuncuna insanın picine kaldık.

    YanıtlaSil
  2. Hocam bu süt tozları, peynirler ve yağlar sağlıklı mıydı? Yıllardır merak eder dururum. Bize ilkokulda yedirdiler ve de içirdiler. Sağlıksızdı ise artık bu saatten sonra ne yapabiliriz? Marshall plânı ah marshall plânı. İnönü cumhurbaşkanımız iken ve Menderes başbakan iken bu plana höst lan demiş mi, diyebilmiş mi? Halâ bir yerlere höstürün lan diyebiliyor muyuz değiştireyim diyebilecek miyiz?

    YanıtlaSil