20 Eylül 2015 Pazar

Cinsellikte Sarımsak Viagra Etkisi Gösterir mi?


Cinsellikte Sarımsak Viagra Etkisi Gösterir mi?

Cinsel istek ve bu isteği arttırmak konusunda bir takım ilaç kullanım yöntemleri tercih edilse de aslında doğallığı ile içimize sinen gıdaların da cinsellikte aynı etkiyi gösterdiği bilinen bir gerçek.
Daha önce karpuzun cinsel arzuyu arttırdığına dair haberlerin ve uzmanlar tarafından açıklamalar yapıldığını sizler de hatırlayacaksınızdır.
SARIMSAKLASAK DA MI, SARIMSAKLAMASAK DA MI.... smile ifade simgesi
Sarmısak, doğanın Viagra’sı mı? Jill Fullerton Smith, “Ereksiyon sorununu çözebilir” diyor

SARIMSAK, BEDENİN KANA ‘NİTRİK OKSİT’ SALMASINA NEDEN OLUR. VİAGRA DA AYNI ETKİYİ GÖSTERMEKTEDİR.

6 Eylül 2015 Pazar

Şeker Otu

Stevia yüzyıllar boyunca doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılan bir Güney Amerika bitkidir. Stevia Rebaudiana bitkisinin yaprakları, ferahlatıcı tadı var sıfır glisemik indeksi, sıfır kalori ve sıfır karbonhidrat.  Şeker den 25 – 30 kat daha tatlı, ve çok daha sağlıklı!
Stevia'nın en önemli özelliği, şeker yerine kullanılabilecek doğal bir tatlandırıcı olmasıdır. Stevia'yı diğer şeker ve tatlandırıcılardan farklı kılan bir çok neden vardır. Bunların en başında, doğal organik olması ve kullandığımız ev tipi şekerden 300 kat daha fazla tatlılık hissi vermesidir. 
Halbuki, günümüzde kullandığımız şeker; şeker pancarı, şeker kamışı, mısır şurubu vb. bitkilerden elde edilmekte, bunlardan üretilen şeker ise, bilinçsiz kullanımı halinde kilo aldırmakta başta şeker hastalığı (diyabet) gibi insanlarda bir çok rahatsızlıkların gelişmesine neden olabilmektedir. Şekersiz bir hayat düşünülemeyeceğine göre, İşte size çok şekerli bir haber !

Günlük hayatımızda kullandığımız şekerin yerine geçebilecek, üstelik şekerin ve şekerli gıdaların bilinen zararlarını üzerinde bulundurmayan, sıfır kalorili ve % 100 doğal bir bitkisel ürün olan stevia, diğer bir ismiyle şeker otu üretimi, Türkiye ‘de kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başladı.

Stevia (şeker otu), sıcağı-güneşi çok seven bir bitkidir. Diğer yandan, bu bitki çok soğuk ortamları sevmez. Diğer bir deyişle, eksi derece soğukların çok yaşandığı ortamlarda bitki zarar görmektedir. Bu nedenle, ağustos veya eylülden itibaren bitkinin topraktan 10 cm kadar üzeri tamamen makasla alınır. Ancak toprak içerisinde sadece kök kısmı kalır. Kışın soğuk ve sıfırın altında kaldığı, düşük derece soğuklarda, toprağın don yaptığı ortamlarda bitki kökü soğuk ve dondan olumsuz etkilenmektedir. Bu nedenle, stevia üretimi yapılacağı alanlar sıcak, güneşli, nemli alanlar olmalıdır. Özellikle deniz kıyısındaki ve yakın alanlardaki nemli bölgeler tercih edilmelidir. Soğuk ve don olayı yaşayan bölgeler, bu bitkinin gelişimine ve dolayısıyla yetiştirilmesine uygun değildir. Çünkü bitkinin gelişmesi, şekerlenmesi ve canlılık kazanması ancak sıcak-güneşli açık tarla ortamlarında çok iyi neticeler vermektedir.
TOHUMLARIN EKİLECEĞİ ALAN VE ÖZELLİKLER
1) Tohumların ekileceği ortam nemli olmalıdır.
2) Sıcaklık 15 ile 25oC arasında bulunmalıdır. İdeal sıcaklık 20oC 'dir.
3) 1 metrekare alana ortalama 10-15 gram kadar stevia tohumu ekilebilir
4) Ekilecek zemin, fosforca zengin tınlı toprak-ince kumla karıştırılmış,organik torf malzemeli olmalıdır.
5) Ekilme işleminde, önce toprak yüzeyine (viyol veya kasa) tohumlar serpilir. Tohum serpilmiş zemini elinizle veya düzgün bir tahta parçası ile hafifçe bastırarak düzleyiniz ve tohumların toprakla iyi bir şekilde temas etmesini sağlayınız. Tohumların çimlenebilmesi (filizlenme) için yaklaşık ekili ortamı 10-12 gün  süreyle  % 95 nemli ve kapalı bir ortamda (çimlenme odasında) tutunuz.
6) Minik filiz uçlarının toprak yüzeyinde görülmesinden sonra, çimlenen tohumların büyüyüp gelişebilmesi için ışığa ihtiyaçları vardır. Ekili ortamı, bu kez nemi biraz azaltarak (% 60-70 nemli) ve ışık (güneş ışığı) gören bir ortama mümkünse sera ortamına taşıyınız.  Güneş ışığı bitkinin fotosentez yapmasına ve gelişmesine imkan sağlar. Aşırı güneş minik filizlere zarar verebilir. Bu nedenle  bitki 1 veya 2 cm kadar bir yüksekliğe ulaşıncaya kadar, ekilen alanın üzerine gölgelik yapınız. Bunun için 50 cm yükseklikte olmak üzere delikli sentetik örtü, tül veya zirai amaçlı örtü ile gölgeleme sağlayınız.  Ayrıca ortamı rüzgar ve diğer olumsuzluklardan koruyunuz.
7) Bitki, filizlenip 1-2 cm yükseğe ulaşıncaya kadar ortam ve toprağının nemli tutulması gereklidir ve bitkinin yeri kesinlikle değiştirilmemelidir. Her gün fıs fıs ile toprak ve ortam nemlendirmesi yapılmalıdır.

ÇİMLENMENİN TAKİBİ
1 – 4  GÜN ARASI : Toprağı ve ortamı sürekli nemli tutunuz.  Tohum ekili alanları kapalı yerde tutunuz ve ve bulunduğu ortamın yerini değiştirmeyiniz.
5 – 7  GÜN ARASI : Tohumlar uygun şartlar sağlandığında, toprakta yumuşamaya, açılmaya ve embriyo kısmı canlanmaya başlar.
8 – 60  GÜN ARASI : Bitki bu süre içerisinde ancak 1 veya 2 cm kadar bir yüksekliğe ancak ulaşabilir. Bitkide hızlı büyüme beklenmemelidir. Yaprakların fotosentez yapması için bitkiyi gün ışığından yararlandırınız. Aşırı sıcak ve gün ışığından korumak için gölgeleme yapmayı unutmayınız. Mümkünse günde üç kez olmak üzere fıs fıs ile su püskürterek ortam ve bitkilerin nemli kalmasını sağlayınız.
60 – 90  GÜN ARASI : Stevia bitkisi, bu zaman aralığında 10-15 cm kadar bir yüksekliğe ulaşır. Bu esnada, en az 20 adet yeşil yaprağa sahip olmuştur. Kök ve gövdesi kuvvetlenmiş, tarla, bahçe ortamına veya tek başına bir saksı içerisine dikilme zamanı gelmiştir. Bitkiyi bulunduğu yerden kökü zarar görmeden etrafından toprağı ile birlikte taşıyıp yeni yerine dikiniz.

FİDELERİN TARLAYA DİKİMİ

 1) Fideler aynı gün taşınmalı ve tarladaki yerlerine dikilmelidir.
2) Fideler, kök çevresindeki torf ile birlikte dağıtılmadan ve korumalı şekilde taşınmalıdır.
3) 1000 m2 'lik bir tarlaya fidelerin dikim işini, 5 kişi bir tam günde ancak yapabilir.
4) Taşınmadan veya tarlaya ekimden sonraki ilk 2 hafta içerisinde, bitkiler her gün sulanmalıdır.
5) Fidelerin dikileceği tarla toprağı, balçıklı ve aşırı killi olmamalıdır. Orta taneli ince kumlu, tınlı toprak çeşidi tercih edilmelidir.
6) Fide ve bitkilere çok bol su değil, az miktar su verilmelidir. Fidelerin sulanmasında hortum kullanılacak ise tazyikli değil, süzgeçli sulama yapılmalıdır. Sulama işlemi için damlama-sulama sistemleri tercih edilmelidir. Suyun toprağa dağılımı ve miktarı yeterli olmalıdır.
7) Tarlada gelişmiş yetişkin bir bitki, istenirse başka her hangi bir yere taşınabilir.
8) Bitki hastalıkları minimum düzeydedir. Bu nedenle kimyasal ilaç kullanmaya ihtiyacı yoktur. Şayet belirgin bir bitki hastalığı görülürse, uygun zirai ilaç desteği sağlanabilir.
Stevia (şeker otu), çok yıllık bir bitkidir. Tarlaya dikilen aynı bitkiden 5-6 yıl boyunca her sene tekrar tekrar yaprak toplanması (hasat) yapılabilir. 6 yıldan sonra bitki zayıflar, yaprak verimi düşmeye başlar, bu nedenle 5-6 yıllık bitkilerde yenileme yapılması uygun olur.


TAZE, YEŞİL YAPRAKLARIN TOPLANMASI

1) Toplama işlemi, bitkide çiçeklenmenin % 5 oranında geliştiği bir zaman diliminde yapılmalıdır. Bu devre, yapraklardaki tat değerinin (Rebauoside A, stevioside değerlerinin), en yükseğ seviyelere  ulaştığı bir devredir. Bu nedenle, bu devrede gecikmeden yaprak toplanması uygun olur.
2) Toplama sırasında, bahçedeki toplam bitkinin % 5 kadarı tohum ihtiyacı için çiçeklenmeye bırakılmalıdır.
3) Sulama işlemi, yaprak toplaması sırasında haftada bir kere, toplamadan sonra haftada iki kere olmak üzere yapılmalıdır.
4) İlk hasattan 70-90 gün kadar sonra yeniden ikinci hasat yapılabilir. Dönem sonu yaprak toplama, soğuklar başlamadan en geç eylül-ekim aylarında tamamlanmalıdır. Soğuklar bitki yapraklarının sararması ve zayi olmasına neden olabilir.
5) İyi bakımlı tarlalarda, 1 Hektarlık ekili alandan 4 - 5 ton kadar kuru yaprak hasat edilebilir

YAPRAKLARIN KURUTULMASI
1) Kurutma işlemi, güneşte veya fırınlama ile yapılabilir. Aşırı sıcak günlerde yaprak kurutma mümkünse gölge ortamda akşamları yapılabilir. Kızgın güneşte kurutma yapılacak ise, 6 saat güneş altında bekletme yeterli olabilir. İdeal kurutma, bitki yapraklarındaki suyun (nemin) % 10-15 oranında kurutma ile uçtuğu zamanlardır.
2) Fırın ortamında kurutma yapılacak ise, fırın sıcaklığının en fazla 70oC olması yeterlidir.