20 Kasım 2013 Çarşamba

MOSSAD ve BARZANİ

(SOLDAN SAĞA) MESUD BARZANİ, MENAHEM NAHİK NAVUT (MOSSAD 2. BAŞKANI 1984 – 1986), MAHMUT OSMAN, MOSSAD BAŞKANI ZVİ ZAMİR (1968 – 1974), MOSSAD BAŞKANI NAHUM ADMONİ (1982 – 1989) VE BİR KÜRT KORUMA- IRAK’IN KUZEYİ EYLÜL 1971 (MOSSAD ARŞİVİ) (Ali Kerküklü)

24 Ocak 1993 Tarihinde Iş Yerine Gitmek Üzere Bindiği Arabasına Mossad Tarafından Bomba Konularak Havaya Uçurulan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu 'Nun Ölümüne Sebep Olduğu Değerlendirilen Yazısı:

MOSSAD ve BARZANİ 

Ortadoğu'nun karanlık bir kuyu olduğu her gün biraz daha anlaşılıyor. Kanıtlanan son ilişkiMOSSAD-Barzani ilişkisidir. MOSSAD,İsrail 'in gizli istihbarat örgütüdür. Bu örgütün, Kürt lideri Molla Mustafa Barzani ile ilişkileri olduğu söylense daha önce kim inanırdı? 

Barzani 'nin CIA ile ilişkisi artık belgelendi. Kimse bu ilişkiye, "Hayır olmadı" diyemiyor. CIA-Barzani ilişkileri biliniyordu da MOSSAD-Barzani ilişkileri bilinmiyordu. 
MOSSAD' ın Barzani ile ilişkileri Londra ve Sydney'de yayınlanan "Israel 's Secret Wars-A History of Israel's Intelligence Services" adli kitapta sergileniyor. Kitap, İngiliz The Guardian gazetesinde 1984 yılından bu yana Tel-Aviv muhabirliğini yapan Ian Black ve Washington'daki Brooking Enstitüsü'nde çalışan öğretim üyesi Benny Morris tarafından yazılmış. Kitapta MOSSAD-Barzani ilişkileri, İsrail Dışişleri Bakanlığı ve MOSSAD yazışmalarına dayanılarak açıklanıyor. 
Önsözde, kitabın yayından önce İsrail ordu yetkilileri tarafından da incelendiği yazılıyor. 

* * * 

Kitapta 1967 Arap-İsrail Savaşı 'ndan sonra, MOSSAD 'ın Kürtlerle ilişki kurduğu (sayfa.327), Mısırlı ünlü gazeteci Hasan el-Heykel'in İsrailli subayların Kürtler aracılığıyla Irak 'tan radyo bağlantıları kurduğunu 1971 yılında açıkladığı anlatılıyor. 

1969 yılı Mart ayında Kerkük petrollerine yapılan saldırının da İsrail tarafından yapıldığı açıklanıyor. 1972 yılında imzalanan Sovyet-Irak Dostluk Antlaşması 'ndan sonra İran Şahı ABD Başkanı Nixon ile gizli görüşme yapıyor; bu gizli görüşmeden sonra CIA tarafından "Kürdistan Demokratik Partisi"ne üç yıl içinde 24 milyon dolar gönderiliyor. 

Barzani 'nin Irak rejimine karşı ayaklandığı yıllarda, ABD-İsrail-İran üçlüsü bu ayaklanmayı destekliyor. Barzani-ABD ilişkileri, ABD Dış işleri eski bakanı Henry Kissinger eliyle yürütülüyor. 

MOSSAD-Barzani ilişkileri de İsrail 'in Tahran 'daki askeri ateşesi Yaakov Nimrodi (MOSSAD Ajanı) aracılığı ile gerçekleşiyor. 

Nimrodi 'nin üstlendiği görev ilginç: Nimrodi Sovyet silahlarının Barzani 'nin eline geçmesinde rol oynuyor. (sayfa. 328-329) Kitapta, MOSSAD'dan Kürtler 'e 50 milyon dolar para verildiği, ABD kaynaklarına dayanarak açıklanıyor. (sayfa.328) 

* * * 

70 'li yıllardaki bu ilişkiler bugün sürüyor mu? 
Kitaba göre sürüyor. "Körfez Savaşı sırasında Irak 'ın attığı Scud füzelerinin Tel-Aviv'e düşmesi üzerine bu ilişkiler yeniden başladı. (sayfa.521) Baba Molla Mustafa Barzani ile kurulan ilişkiler, simdi de oğul Mesud Barzani ile sürüyor. 
MOSSAD, Barzani'ye Avrupa kahvelerinde çekler vererek bu desteği sürdürüyor. Kitapta, Mesud Barzani'nin İsrail 'e gizlice giderek yardım istediği yazılıyor. Bu ilişkiler sürüyor ve anlaşılıyorki daha da sürecek...Gizli yollarla sürecek, açık yollarla sürecek... 
İlgi belli... 
Ilişki de belli... 
Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD 'ın Kürtler arasında? 
Yoksa CIA ve MOSSAD, antiemperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değilmi? 

Uğur MUMCU( Cumhuriyet, 7 Ocak 1993),
resim ve yorum ,
TÜRKİYE GERÇEKLERİ adlı sayfadan alıntıdır 
Soldan sağa Mesud Barzani, Menahem Nahik Navut (Mossad 2. Başkanı 1984 – 1986), Mahmut Osman, Mossad Başkanı Zvi Zamir (1968 – 1974), Mossad Başkanı Nahum Admoni (1982 – 1989) ve Bir Kürt Koruma- Irak’ın Kuzeyi Eylül 1971 (Mossad Arşivi)

(ALINTIDIR)

17 Kasım 2013 Pazar

Hermann Rorschach Kimdir?

8 Kasım 1884'de İsviçre'nin Zürih şehrinde dünyaya gelen Hermann Rorschach, geliştirdiği "Mürekkep Testi" ile ünlenen bir psikiyatrist ve psikoanalisttir.

Henüz çocukken mürekkep lekelerini kullanarak resim yapmayı çok sevdiği için, arkadaşları tarafından “kleck” (mürekkep lekesi) takma adıyla çağrılan vebabası gibi ressam olmayı hayal eden Rorschach, yıllar sonra tıp eğitimini seçti ve psikiyatri alanında uzmanlaştı. 

Ne var ki çocukluk yıllarındaki bu ilgisini, psikanaliz tarihine damga vuracak bir metoda dönüştürmeyi de başardı.


Rorschach Testi nedir?
Rorschach Testi, katlanmış kağıtlar arasında kalan mürekkep lekelerikullanılarak deneklerin algısınıanaliz eden bir psikoloji testidir.


Genelde düşüncelerini açıkça anlatmak istemeyen hastalara bu resimler gösterilerek, altta yatan bir takım bozukluklar test edilir. Bu kartlar, kişilik ve duygusal analiz için de psikologlar tarafından tercih edilebilir.

Günümüzde en az güvenilir testlerden biri olmakla birlikte 1960'lı yıllarda çok yaygın kullanılmıştır.

Ünlü bir çizgiroman olan ve 2009 yılında beyazperdeye de uyarlanan "Watchmen"de yer alan Rorschach, ismini buradan almıştır. Karakterin yüzündeki maskede, çeşitli şekillerde mürekkep lekeleri belirip kaybolur.


Hermann Rorschach, henüz 37 yaşında apandistindeki bir iltihaplanma sonucu hayatını kaybetmiştir.
yazı: fwmail.net

16 Kasım 2013 Cumartesi

PEARL HARBOUR, ANKARA GEMİSİ, ÇORLULU ALİ PAŞA CAMİSİ ŞADIRVANI…




Pearl Harbour'u bilirsiniz herhalde..
Bilmeyenlere de geçen yıllarda filmi öğretti. Japon uçakları Amerikan donanmasını bir sabah ansızın bastılar ve tam 96 zırhlıyı batırdılar…
Oysa Hawaii'deki bu limanda, 97 donanma gemisi vardı..
Birine dokunmadılar…
Niye?...
Çünkü o geminin tepeden bakılınca bembeyaz görünen güvertesinde bir kızıl haç vardı... O hastane gemisi idi... Bombalar ve kamikazelerle dalan Japon uçakları hastane gemisine dokunmadılar. Çünkü o gemi orada, öldürmek değil, yaşatmak için demirliydi…

Adı Solace…
Türkçesi Teselli... Üzüntü azaltan…

Solace savaş boyu Amerikalı annelerin üzüntüsünü azalttı.
Tam 25 bin genci ölümden kurtardı, Amerika'ya taşıdı… Ülke limanlarına her gelişinde, umutla umutsuzluk karmaşasındaki kafaları ile anneler iskeleye koştular…

"Benim oğlum da geldi mi?.."

Savaş sonrası hayatlarını Solace sayesinde kurtaran gençler bir dernek kurar ve bir madalya yaparlar… Üzerinde Solace'nin kabartması olan bir madalya… Ve bunu gururla takarlar…

Devlet rahatsız olur…
İkinci Dünya Savaşı'ndan böyle savaş karşıtı bir sonuç çıkar mı?..
Solace gemisini yok etmeye karar verirler…
Gemi sapasağlam…
Pırıl pırıl... Jilet olur mu?..
Savaş sonrası yere serilmiş ekonomi her dolara muhtaç... Uzak bir ülkeye satarlar.. Makyajını değiştirip bambaşka bir amaçla kullanması için…
O uzak ülke Türkiye…

Yok yahu!..
O gemi, ünlü "Ankara"!..
Hastane gemisinden transfer gezi gemisi Ankara…
Vay canına!..
Türkiye, bugün Amerikalılar için belki de hac yeri olacak, Gelibolu'nun Anzaklar'ı çektiği gibi bir turizm anıtına dönüşecek Solace'nin kıymetini bilmez..

Şefik Kaptan'la yaptığı Avrupa seferleri dillere destan olan Ankara sonunda ihtiyarlar ve jilet yapılmak üzere hurdacılara teslim edilir…
1980'li yılların başında Ankara, İzmir'de sökülürken, yılların söktüğü bir eski anıt da İstanbul'da dikilmektedir.
Haliç Tersanesi'ndeki Çorlulu Ali Paşa Camisi'nin şadırvanı...

Restorasyon gelir çatıda takılır…
Çatı kurşun...
Kıtlık yılları..
Kurşun yok…
Etibank dahi geri çevirir…
"Kurşun yok…"
Şadırvan çatısız kalacak…
Dört bir yana duyururlar…
"Kimde kurşun varsa..."
Aliağa'da Ankara'yı söken hurdacılardan haber gelir…
"Gelin bizde var, alın..."
Bre aman…
Gemide kurşun olmaz… Ankara'da niye olsun…
Çaresizler ya... Gider bakarlar...
Gerçekten Ankara'nın sayısız kamaralarından biri, tamamen kurşunla kaplı…

Niye?...
Çünkü burası Solace'nin röntgen odası... Radyasyonun dışarı sızmaması lazım…
Şimdi yolunuz Haliç'e düşerse, Çorlulu Ali Pasa şadırvanından bir tas su içerseniz, ya da yüzünüze iki avuç su atarsanız serinlemek için, unutmayın…
Çatısına da bakın... Orada, ikinci Dünya Harbi'nde, Pearl Harbour'da Japonlar'ın batırmadığı tek gemiden bugüne kalan son izleri göreceksiniz…

TAYYİP ERDOĞAN'IN MARMARAY YALANI

ŞOK HABER; 
ERDOĞAN'İN BÜYÜK MARMARAY YALANI "BAKIN PROJE KİMİN?"
Dünyanın en büyük dolandırıcısı KİM MİŞ görün....

PAYLAŞIN DA 75 MİLYON yine yeni bir TAYYİP YALANI GÖRSÜN

Ya hu Dünya ya her şeyi bize ait diye 1 yıldır palavra atıyor
Gerçekte Proje Bülent ECEVİT Zamanında

İLGİLİ RESMİ GAZETE
TARİH: 15.Şubat.2000
SAYI: 23.095 sayılı resmi gazetenin
SAYFA NO: 141

TOPRAK BU SAHTEKARI KABUL EDER Mİ ACABA?